rozwiąż nierówność
ada: x2≥0
9 kwi 23:12
ICSP: R
9 kwi 23:13
9 kwi 23:14
ada: dzięki bardzo tak myślałam ale nie byłam pewna
9 kwi 23:18
ada: 7x−4x2−4>0
9 kwi 23:22
ICSP: −4x2 +7x − 4 > 0
Δ = 49 −64 <0
współczynnik a <0 co oznacza ze funkcja leży cały czas pod osia OX.
−4x2 +7x − 4 > 0 ⇔ x ∊∅
9 kwi 23:24
ada: 64x2−49≥0
64x2−49=0
64x2=49 / : 64
x2=4964
x=78 lub x= −78
czyn to jest dobrze rozwiązane
9 kwi 23:53
ICSP: Rozwiązaniem nierówności jest przedział.
9 kwi 23:54
ada: ale czy to się tak liczy
9 kwi 23:56
ICSP: Tak.
9 kwi 23:56
ada: dzięki chociaż tyle przedziały wiem jak zaznaczyć tylko nie wiedziałam czy tak sie to liczy czy
inaczej jeszcze raz dziekuje
9 kwi 23:59