zadanie rozszerzonej odpowiedzi
hayley: Dane są dwa pojemniki. W pierwszym z nich znajduje się 9 kul: 4 białe, 3 czarne, 2 zielone. W
drugim pojemniku jest 6 kul: 2 białe, 3 czarne, 1 zielona. Z każdego pojemnika losujemy po
jednej kuli. Oblicz prawdopodobieństwo wylosowania dwóch kul tego samego koloru.
nigdy nie byłam z tego dobra i chyba nigdy nie będę. nie wiem jak ugryźć nawet
9 kwi 22:24
Eta:
|Ω|= 9*6
A={(b,b), (cz,cz) , (z,z)}
|A|= 4*2+ 3*3+2*1 =.......
9 kwi 22:28
hayley: a moc a to nie będzie 9? :x
9 kwi 22:29
Eta:
Widać,że nie jesteś "mocna"
9 kwi 22:31
hayley: muszę policzyć b cz i z kaaażde z osobna

ok, postaram się zapamiętać

to moje pierwsze
kroki w prawdopodobieństwie

dzięki wielkie
9 kwi 22:34