matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja homograficzna
karol:
podane wzory funkcji zapisz wzorem f(x) =
ax+b
cx+d
f(x)=
10
x
−3 f(x)=
12
x+2
+3
9 kwi 20:52
;):
10
3x
f(x) =
−
x
x
10 − 3x
f(x) =
Zrób podobnie drugi przykład
x
9 kwi 20:56