:)
AgA:]: rosnący
f(x)=(m−1)x+6
f(x)=(3m+1)x+6
f(x)=(4−m)x+1
9 kwi 19:33
rumpek: Btw która klasa jesteś ?

Bo ze wszystkiego zadankami sypiesz

f(x) = (m−1)x + 6
m − 1 > 0
m > 1
m∊(1, +
∞)
9 kwi 19:35
AgA:]: no a jak myslisz


zobaczymy czy trafisz
9 kwi 19:36
rumpek: f(x) = (3m + 1)x + 6
3m + 1 > 0
3m > −1 / :3
9 kwi 19:36
rumpek: 3 pewnie ...
9 kwi 19:36
Olaf: ja stawiam że studentka
9 kwi 19:37
rumpek: f(x) = (4 − m)x + 1
4 − m > 0
−m > − 4/*(−1)
m < 4
m∊(−∞, 4)
9 kwi 19:37
AgA:]: studentka no prosze to tez fajnie
jeszcze nie jeszcze nie studentka :
9 kwi 19:39
rumpek: 3 klasa, maturka za nie cały miesiąc ?
9 kwi 19:40
rumpek: niecały*
9 kwi 19:42
AgA:]:

boje sie jak cholera
malejaca
f(x)=(3m−12)x−1
f(x)=(m−4)x+2
f(x)=(6−2m)x+4m
f(x)=(1−2m)x+2
9 kwi 19:43
rumpek: Ja tam maturkę za rok pisze

f(x) = (3m − 12)x − 1
3m − 12 < 0
3m < 12 / :3
m < 4
m∊(−
∞; 4)
9 kwi 19:44
rumpek: f(x) = (m−4)x + 2
m − 4 < 0
m < 4
m∊(−∞, 4)
9 kwi 19:44
rumpek: f(x) = (6 − 2m)x + 4m
6 − 2m < 0
−2m<−6 /:(−2)
m > 3
m∊(−∞,3)
9 kwi 19:45
rumpek: f(x) = (1 − 2m)x + 2
1 − 2m < 0
−2m < −1 /:(−2)
9 kwi 19:46
rumpek: Poprawka dla:
f(x) = (6 − 2m)x + 4m
odpowiedź to:
m∊(3, +
∞)
9 kwi 19:46
AgA:]: za rok mówisz no to masz fajnie ja to sie tak stresuje juz ze mam zacme z matmy a o polskim nie
wspomne jezyk mi sie plącze

;>
stała
f(x)=(5−2m)x−m
f(x)=(7−m)x+4
f(x)(2m+1)x−3
9 kwi 19:54
rumpek: E tam

, polski najgorszy ustny będzie
9 kwi 20:01
rumpek: f(x) = (5 − 2m)x − m
5 − 2m = 0
−2m = −5 /:(−2)
9 kwi 20:02
rumpek: f(x) = (7 − m)x + 4
7 − m = 0
−m = −7/*(−1)
m = 7
9 kwi 20:02
AgA:]: własnie nie ja wole ustny jeżeli chodzi o anglielski polski tez jakos mi idzie tylko sie
stresuje troche i mam blokadde nie moge sie wysłowic a zmatmy to juz mogiła
9 kwi 20:02
rumpek: f(x) = (2m + 1)x − 3
2m + 1 = 0
2m = −1 /:2
9 kwi 20:02
AgA:]: zbór wartości jest na osiach y prawda? i jak to sie robi to sa dwie współrzedne czy tylko
jedna? chodzi mi w układzie współrzednym
9 kwi 20:06
rumpek:

Czerwone − zbiór wartości
Niebieskie − dziedzina
9 kwi 20:09
R.W.17l: jezu, mi by się nie chcialo robić wszystkiego... masz 3 wzory
rosnąca a>0
stała a=0
malejąca a<0
tak trudno to co przy x uznać za a i robić samej wedle tych trzech jakze skomplikowanych?
chodzenie na łatwiznę i tyle
ale spoko, nic nie mam rumpek, że pomagasz, chodzi mi o postawę [P[Agi]
9 kwi 20:10
AgA:]: a co masz do mojej postawy? pisze bo mam duzo zadan i mam braki( nie kyje tego) jak bys nie
zauważył to przy okazji rumpek mi tłumaczy niektóre zadania ale spoko moze Ci sie moja postawa
nie podobać RW17L
9 kwi 20:13
rumpek: Mi to tam obojętne − poćwiczę sobie
9 kwi 20:14
AgA:]:

czyli moze byc tak {−
∞,2}
9 kwi 20:17
rumpek: wykres mi nic nie mówi ale taki zbiór może być
9 kwi 20:21
rumpek: Ogólnie przy takich zadaniach na maturce stawiają kropki
9 kwi 20:21
AgA:]: no wiem ze rysunek nie jest za dobry pierwszy raz tu rysowałam nawet nie wiedziałam czy cos z
tego wyjdzie

no ale to dobra wiem juz o co chodzi
| | a | |
mam wyznaczyć a f(x)= |
| |
| | x | |
no i mam (−1,2) to za a podstawiam 2 a za x −1?
9 kwi 20:23
rumpek: Zacznijmy od tego co to za funkcja
9 kwi 20:27
AgA:]: | | a | |
nie wiem jest tylko napisane wyznac a F(x)= |
| |
| | x | |
mysle ze liniowa

czy kwadratowa?
9 kwi 20:29
rumpek: ani to ani to
funkcja wymierna
9 kwi 20:33
rumpek: (−1,2) x to −1 a y to 2
a = −2
9 kwi 20:34
AgA:]: czyli tu bd tak
)1,4)
a=−4
tak?
9 kwi 20:37
rumpek: skad ten minus?
9 kwi 20:40
rumpek: masz dodatnie (1 ,4)
a = 4
9 kwi 20:40
AgA:]: zle przepisałam na inne zadanie patrzyłam

9 kwi 20:42
rumpek: skąd ty te zadania ciągniesz ?
9 kwi 20:42
AgA:]: czyli jak mam wzór f(x)=ax
a liczyb (3,2) to tak samo podstawiam?
9 kwi 20:43
AgA:]: zebrałam je przez lata nauki
9 kwi 20:44
rumpek: tak
ten wzór co masz to funkcja liniowa
y = ax + b <− pełen wzór funkcji liniowej

2 = 3a
9 kwi 20:44
rumpek:
9 kwi 20:44
rumpek: Masz jeszcze jakieś pytania? Bo zaraz idę
9 kwi 20:49
AgA:]: czyli tu
(2,)bd tak
4=2a
9 kwi 20:50
rumpek: jaka jest druga liczba?
9 kwi 20:50
AgA:]: (2,4)
9 kwi 20:50
rumpek: (2,4)
to wtedy:
4 = 2a
2a = 4 /: 2
a = 2
9 kwi 20:50
AgA:]: aaa dobra dzieki miłego wieczoru
9 kwi 20:51
rumpek: thx, wzajemnie
9 kwi 20:52
AgA:]:
9 kwi 20:53
ukasz: Ja się pod R.W17l podpisuje. . . Też mam dużo zadań i duzo braków, ale staram się sam myśleć,
ewentualnie szukać zadań których nie umiem, jak nie znajduję, to dopiero wtedy piszę z prośbą
o pomoc. A tym, że Rumpek zrobił Tobie wszystkie zadania nie nadgonisz zaległosci..
9 kwi 21:01