matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:)
POMOCY!:
3x+y=6 5x+2y=8
9 kwi 19:18
dero2005:
⎧
3x+y= 6
⎩
5x+2y=8
y = −3x+6 5x+2(−3x+6) = 8 5x−6x+12=8 −x=8−12 −x=−4 x=4 y=−3*4+6=−12+6=−6 y=−6
9 kwi 21:12