matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz wspołrzędne punktów przegięcia wykresy z osiami
ja:
dana jest funkcja y=0,5x−1. wyznacz wspołrzędne punktów przegięcia wykresy z osiami
9 kwi 17:52
rumpek:
1
y =
x − 1
2
1
x − 1 = 0
2
1
x = 1 *2
2
x = 2 A(2,0)
1
y =
*0 − 1
2
B(0,−1)
9 kwi 17:55
ja:
dzięki wielkie
9 kwi 18:01