matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Obliczyc rownanie
Dominika:
2
2
x
−3*2
x
+2=0
9 kwi 17:06
suss:
a nie powinno być 2
x
2
?
9 kwi 17:08
magda:
(2
x
)
2
−3*2
x
+2=0 2
x
=t t
2
−3t+2=0 Δ=(−3)
2
−4*1*2=9−8=1
√
Δ
=1
3−1
t
1
=
=1
2
3+1
t
2
=
=2
2
2
x
=1 2
x
=2
0
x=0 2
x
=2 x=1
9 kwi 17:15
Dominika:
dziekuje
9 kwi 17:17