matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja Kwadratowa
Przemek:
POMOCY
Podaj współrzędne środka i długości promienia okręgu o równaniu (x−4)
2
+(y+3)
2
=5
9 kwi 16:15
majka:
S(4,−3) r=
√
5
9 kwi 16:18
Przemek:
majka jak to obliczyłaś możesz mi to napisać
9 kwi 16:28
majka:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1468.html
tu jest to wytłumaczone ,czyli r
2
=5⇒⇒r=
√
5
S(a,b) (x−a)
2
+(y−b)
2
=r
2
⇒z twoich danych w zadaniu S(4,−3) .Jasne?
9 kwi 16:39