matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trojkat
Dawid:
Oblicz długość promienia okręgu opisanego na trójkącie, w którym: a = 2{13} i cosL = −
√
3
4
9 kwi 13:17
Eta:
R>0
a
2R=
sinα
3
13
sin
2
α=1−cos
2
α= 1−
=
16
16
√
13
sinα=
+
4
4
2R= 2
√
13
*
. =8
√
13
R= 4
9 kwi 13:48