matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zad
;):
jak wyznaczyc z tego n
1
<2
n
ε
9 kwi 12:40
;):
sorry
1
=2
n
+5
ε
9 kwi 12:40
;):
2
√
n
+1
i jeszcze jedno tresc z def.grnicy wlasciwej ciagu uzasadnij limn−>∞
wyszlo
√
n
+1
2
n>(−
−1)
2
ε
9 kwi 12:44
;):
2
√
n
+1
limn−>∞
=2
√
n
+1
9 kwi 12:45
Godzio :
1.
1
= 2
n
+ 5
ε
1
− 5 = 2
n
ε
1
log
2
(
− 5) = n
ε
9 kwi 12:59