matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
walec
paula:
w puszce w kształcie walca o średnicy 10 cm mieści się 785cm
3
soku. przyjmij, że PI=3,14. wysokość to?
8 kwi 22:08
john:
v=πr
2
h v=785
3
r=5cm π=3,14 785=3,14*5
2
*h 785+78,5h h=10
8 kwi 22:29