matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyrazenia
iza:
jak mam obliczyć wartość takiego wyrażenia (4a−3b)
2
8 kwi 18:05
Trivial:
Ze wzoru skróconego mnożenia (x−y)
2
= x
2
−2xy+y
2
x = 4a, y = 3b.
8 kwi 18:09
Promilla:
16a
2
−24ab+9b
2
8 kwi 18:09
iza:
dziekuje
8 kwi 18:11