matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
0,3cosα=sinα
Promilla:
Hej . mam obliczyć kąt α wiedząc że : 0,3cosα=sinα . czy to jest w ogóle wykonalne? Pozdrawiam
8 kwi 17:46
lol:
0,09cos
2
+cos
2
=1 1,09cos
2
= 1
100
cos
2
=
109
10
√
109
cos =
109
brzydkie
8 kwi 17:52