matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomoc, równanie
Zosia:
Wiedząc, że rozwiązaniem równania ax + 2
√
3
− 2 = 0 jest liczba 1 −
√
3
oblicz a.
8 kwi 16:31
ICSP:
(1−
√
3
)a + 2
√
3
− 2 = 0 . Oblicz a. Odp. a = −2
8 kwi 16:33