matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż układ równań
pulpa:
Rozwiąż układ równań x+y=34 x*y=288
8 kwi 13:39
Wiki:
y=34−x x*(34−x)=288 34x−x
2
=288 dalej liczymy deltę itd.
8 kwi 13:45
pulpa:
A jak liczymy deltę?
8 kwi 14:29