matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz pole trapezu
big al:
Podstawy trapezu prostokątnego mają długości 70 i 30, kąt ostry trapezu ma miarę 22*. Oblicz pole trapezu, przyjmując, że tg 22* = 0,404.
8 kwi 12:02
Chris:
(a+b)*h
P=
2
h=tg22* Resztę juz wiadomo jak zrobić
8 kwi 12:17