:)
M4ciek : Prosze o pomoc

1.Piaty wyraz pewnego ciagu arytmetycznego jest rowny 4. Jaka powinna byc roznica tego
ciagu,aby suma kwadratow drugiego i szostego wyrazu byla najmniejsza?
2.Dane sa punkty A = (−2,−3) i B = (4,1) oraz prosta k o rownaniu 5x − 2y + 9 = 0.
a) Na prostej k znajdz taki punkt C rowno oddalony od punktow A i B.
b)Oblicz pole trojkata ABC.
8 kwi 11:35
Jack:
1) uzależnij a2 i a6 od r i a5
2a) użyj wzoru d(A,k)=d(B,k) (na odległość punktu od prostej)
2b) użyj wzoru na pole wykorzystujący iloczyn wektorowy.
8 kwi 11:41
M4ciek : Oki zobacze co sie da zrobic
8 kwi 11:55