matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
matematyka
marcin:
wyznacz pole i obwód trójkąta równobocznego wiedząc że jego wysokość h=10cm
8 kwi 09:50
Wojteq66:
a
2
√
3
P=
4
Gdy to obliczysz, znasz Pole i wysokośc, podstawiasz do wzoru
a*h
P=
i wyliczasz "a" , Obwod =3a
2
8 kwi 10:38