Pomoc
Mario Bros: PROSZE O POMOC mam 3 zadania na jutro i nic nie moge wykabinowac...
Zad 2 W Δ rownoramiennym, |AC|=|BC|, promien OA okregu opisanego na trojkacie ABC tworzy z
bokiem AB taki kat OAB, ze kat OAB= 44. Oblicz kat ABC
Zad 3 Oblicz promien okregu wpisanego w trojkat prostokatny, wiedzac ze obwod trojkata wynosi
30 cm a promien okregu wpisanego na tym trojkacie ma dlugosc 6,5 cm. Z gory dziekuje za pomoc
7 kwi 22:24
edyskam:

180−136= 4α
α=11
kąt abc= 11+68= 79
7 kwi 22:40
edyskam: kurcze pomyliłam kąty tam jest odwrotnie zamiast 68 44
180−88 = 4α
α= 23
abc = 67
7 kwi 22:44
Mario Bros: Hmmm jak patrszylem w odpowiedzi to tam jest 46 stopni lub 134 nie mam pojecia czy ten punkt O
jest w srodku trojkata czy za zewnatrz...
7 kwi 22:48