GEO GEO LEO
Mario Bros: PROSZE O POMOC mam 3 zadania na jutro i nic nie moge wykabinowac...

Zad 1
W Δ rownoramiennym ABC, |AC|=|BC|, wpisano okrag o srodku O. Oblicz miary katow trojkata jezeli
kat AOB=130
Zad 2
W Δ rownoramiennym, |AC|=|BC|, promien OA okregu opisanego na trojkacie ABC tworzy z bokiem AB
taki kat OAB, ze kat OAB= 44. Oblicz kat ABC
Zad 3
Oblicz promien okregu wpisanego w trojkat prostokatny, wiedzac ze obwod trojkata wynosi 30 cm a
promien okregu wpisanego na tym trojkacie ma dlugosc 6,5 cm.
Z gory dziekuje za pomoc