matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanie
orgami:
2+x
2−x
=−
3
5
7 kwi 21:36
luk18:
−5(2+x)=3(2−x) x≠2 −10 − 5x=6 − 3x −2x =16 x = −8
7 kwi 21:38
pomagacz:
2 + x
3
= −
2 − x
5
(2 + x)*5 = −(2 − x)*3 metoda na krzyż, teraz to już bajka do końca
7 kwi 21:40