Oblicz prawdopodobieństwo
dlaczegoniex33: 1,2,3,4,5,6,7,8, oblicz prawdopodobieństwo wybrania liczby podzielnej przez 3
7 kwi 21:33
Godzio :
Ω = 8 ( {1,2,3,4,5,6,7,8} )
A = 2 ( {3,6} )
7 kwi 21:34
dlaczegoniex33: Ze zbioru liczb naturalnych dwucyfrowych losujemy przypadkowo jedna liczbe, oblicz jakie jest
prawdopodobienstwo wylosowania liczby podzielnej przez 15
7 kwi 21:37
Godzio :
Ω = ? −− ile jest liczb dwucyfrowych ?
A = ? −− wypisz liczby podzielne przez 15, {15,30, ... }
7 kwi 21:38
martha: pole powierzchni calkowilej szescianu wynosi 24cm2. oblicz objetosc
7 kwi 21:42
Grześ: 6a2=24
a2=4
a=2
V=a3=23=8
7 kwi 21:43
martha: przekroj osiowy walca jest kwadratem o boku 6cm. oblicz objetosc walca
7 kwi 21:44
Grześ: czyli promień podstawy to r=3 cm, a wysokośc h=6
Wzór na objętość: V=πr2*h=.... podstaw i oblicz
7 kwi 21:45
pomagacz:
Ω = {10, 11, 12, ...} = n − 9
| | n | |
A = {15, 30, 45, ...} = |
|
|
| | 15 | |
|Ω| = ∞
|A| = ∞
| | |A| | | n15 | | n | |
P(A) = |
| = |
| = |
|
|
| | |Ω| | | n − 9 | | 15(n − 9) | |
jeśli dobrze myślę to trza z granicy policzyć, jeśli źle to sorki, ale się starałem
7 kwi 21:46
aaaa: dlaczegoniex33 prawdopodobienstwo wynosi 1/15
7 kwi 21:54
martha: w ostroslupiie prawodlowym ABCD jest trojkat ABC. bok BC=8 a BC=CD=14 i jest wysokoscia
ostroslupa.pole podstawy wynosi 24. oblicz V
8 kwi 06:22
Wojteq66: Ze zbioru liczb naturalnych dwucyfrowych losujemy przypadkowo jedna liczbe, oblicz jakie jest
prawdopodobienstwo wylosowania liczby podzielnej przez 15
Jest jasno określone w zadaniu, że mamy liczby dwucyfrowe
więc Ω=90
A={15,30,45,60,75,90}
Wynik jak już ktoś napisał wynosi:
8 kwi 10:46