matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jak to wyliczyć ?
Adamo:
ax
3
+2abx
2
+ab
2
x=x
3
+2x
2
+x Jak obliczyć z tego a i b ?
7 kwi 20:43
Godzio:
a = 1 2ab = 2 ab
2
= 1 przyrównujesz współczynniki
7 kwi 20:45
Adamo:
rozumiem
7 kwi 20:51