układ równań
Daria: Cześć Pomorze mi ktoś z układem równań. Duzo jest obliczeń i nie jestem pewien czy sie nie
pomyliłem
{ (2x−3)
2−3(y−3x)=(2x−1)(2x+1)
7 kwi 20:33
Daria: pomorze ktoś
7 kwi 20:47
Daria: help me
7 kwi 20:51
Daria: obliczyłam ale nie wiem czy dobrze
7 kwi 20:55
Daria: może ktoś podać swoje wyniki
7 kwi 21:02
Daria: prosze
7 kwi 21:08
Daria: dziwny wynik mi wyszedl prosze o pomoc
7 kwi 21:11
mat?: pomorze to jest na polnocy polski
7 kwi 21:15
Daria: x=3/4
y= 23/12
7 kwi 21:17
Daria: takie wyniki wyszły
mogł bład rachunowy
7 kwi 21:18
Daria: i jak popełniłam jakis bład w obliczeniu
7 kwi 21:20
Daria:
7 kwi 21:24
edyskam: 4x2 − 12x + 9 − 3y + 9x = 4x2 − 1
7 kwi 21:27
edyskam: drugie pomnóż obie strony przez 6
7 kwi 21:27
edyskam: 2x − 4 − 3 + 6y = 6
7 kwi 21:28
Daria: wychodzi
−3x−3y=−8
2x+6y=13
7 kwi 21:29
Daria: a potem wychodzi ze x= 3/4 a y 23/12
7 kwi 21:29
Daria: dobrze mysle?
7 kwi 21:30
edyskam: − 3x − 3y = − 10
7 kwi 21:30
Daria: metoda wyznaczników liczyłam
7 kwi 21:30
Daria: o kurcze
7 kwi 21:31
Daria: czyli x=7/4 a y 19/12
7 kwi 21:33
Daria: czy jescze zle
7 kwi 21:33
Daria: tak
7 kwi 21:33
Daria:
7 kwi 21:34
Daria: teraz dobrze czy znowu sie pomylilam
7 kwi 21:34
Daria: hmm odpowiedz prosze
7 kwi 21:35
Daria: bo czuje sie nie pewna
7 kwi 21:35
edyskam: 3x + 3y = 10/ * −2
2x + 6y = 13
−6x − 6y = −10
2x+ 6y = 13
−4x = 3
7 kwi 21:35
edyskam: sorki − 20 oczywiście
7 kwi 21:36
edyskam: −4x = −7
7 kwi 21:37
Daria: czyli dobrze mam
7 kwi 21:37
edyskam: tak
7 kwi 21:38
Daria: x=7/4 a y19/12
7 kwi 21:38
Daria: oki
dziekuje
dobranoc
7 kwi 21:38