log
Alexandra: Witam mam problem z logarytmem
bardzo proszę o szybką pomoc
7 kwi 20:27
rączszka: | | 1 | |
√27=(33)1/2=33/2= ( |
| )−3/2
|
| | 3 | |
7 kwi 20:31
rączszka: Sprawdź jeszcze, bo mogłam się gdzieś walnąć
7 kwi 20:31
Daria: | | 1 | |
oo blisko byłam mi wyszło − |
| |
| | 2 | |
7 kwi 20:36
rączszka: Wynik jest ok, sprawdziąłm jeszcze raz
7 kwi 20:36
rączszka: | | 1 | |
Wpisałam to w program matematyczny i wychodzi |
| , pewnie masz jakiś błądDaria |
| | 2 | |
7 kwi 20:38
Daria: w trzeciej linijce wystepuje odjemowanie poteg ujemnych czyli dodawanie −3/2 + 2 = 1/2

a nie − 1/2
7 kwi 20:42
Daria: sorki dobrze

juz doszłam
7 kwi 20:44
Daria: super dzieki
7 kwi 20:45
Daria: rączszka pomożesz mi w moich zadaniach
7 kwi 20:48
Gustlik: | | √27 | |
log13 |
| =log13√27−log139=
|
| | 9 | |
| | log3332 | | 2 | | 3 | | 1 | |
= |
| − |
| =− |
| +2= |
| |
| | −1 | | −1 | | 2 | | 2 | |
8 kwi 00:53