matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:)
rączszka:
∫ e
cos x
sin x dx Czy tutaj można podstawić t=e
cos x
?
7 kwi 20:25
Godzio:
Trzeba !
t = e
cosx
dt = −e
cosx
* sinxdx
7 kwi 20:30
rączszka:
Dzięki, wyszło
7 kwi 20:33
Jack:
można też tak: t=cos x dt= −sinx dx
7 kwi 23:27