matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomocy
Castor:
Znajdź liczbę odwrotną do A i liczbę przeciwną do A, Która z tych liczb jest największa, a która najmniejsza :
a−3*5
2
+2
−2
4
−1
+5
−1
7 kwi 20:09
Castor:
Pomocy
!
7 kwi 20:45
Castor:
W powyższe wkradł się błąd to powinno wyglądać tak :
3*5
2
+ 2
−2
a=
4
−1
+ 5
−1
A teraz ktoś pomoże?
14 kwi 07:32
stanislaw:
3*25 +
1
2
2
a =
1
4
+
1
4
75 +
1
4
a =
5
20
+
4
20
75
1
4
a =
9
20
a =
301
4
*
20
9
a =
1505
9
liczba odwrotna do a to
9
1505
( największa) liczba przeciwna do a to −
1505
9
(najmniejsza)
14 kwi 09:10