matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równanie
rudaaa:
3
IxI + x
= 1
7 kwi 19:46
hubcio:
rozpisujemy moduł: −x dla x(−∞, 0> x dla (0, +∞) I x (−∞,0>
3
= 1
x+(−x)
3
=1
0
równanie sprzeczne II x (0, +∞)
3
=1
x+x
3
=1
2x
3=2x x=1,5
7 kwi 19:58