matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
stozek
Magda1aaa:
tworzca stozka ma dl 6cm i jest nachylona 30stopni do plaszczyzny podstawy.oblicz dl promienia podstawy
7 kwi 19:24
Godzio :
r
cos30
o
=
⇒ r = ...
l
7 kwi 19:25
x:
cos30=r/6 {3}/2=r/6 2r=6{3} r=3{3}
7 kwi 19:27