matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:)
rączszka:
t
∫
dt = ?
(t+1)
2
Jak to w jakiś przystępny sposób obliczyć?
7 kwi 19:23
Godzio :
t + 1 = u ⇒ t = u − 1 dt = du
u − 1
1
1
∫
du = ∫(
−
)du = ...
u
2
u
u
2
7 kwi 19:25
rączszka:
Dzięki
7 kwi 19:26