matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jak to się liczyło??????????????
ewa:
6% liczby x jest równe 9. Wtedy x
7 kwi 18:53
Godzio :
6% * x = 9
7 kwi 18:53
maas:
0,06x=9
7 kwi 18:53
karolka:
x − 100% 9 − 6% x=900:6=150
7 kwi 18:56