matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wykres
maas:
Wykres: (podajcie wskazówki tylko) y=[|x
3
−x
2
| : x
3
−x
2
] * (x−2)
2
7 kwi 18:42
maas:
up
7 kwi 18:53
Godzio :
Zapisz to za pomocą ułamka żeby nie było wątpliwości
https://matematykaszkolna.pl/forum/przyklady9.html
7 kwi 18:54
maas:
moze cos widac: y=
|x
3
−x
2
|
x
3
−x
2
* (x−2)
2
7 kwi 18:56
maas:
|x
3
−x
2
|
y=
*(x−2)
2
x
3
−x
2
7 kwi 19:00
Godzio :
D = R − {0,1}
|x
3
− x
2
|
x
2
|x − 1|
y =
* (x − 2)
2
=
* (x − 2)
2
=
x
3
− x
2
x
2
(x − 1)
|x − 1|
=
* (x − 2)
2
x − 1
⎧
(x − 2)
2
dla x ∊ (1,
∞
)
f(x) =
⎨
⎩
−(x − 2)
2
dla x ∊ (−
∞
,0)∪(0,1)
7 kwi 19:01