matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wymierna
daga:
Jeśli wyrażenie
16x
2
− 9
3 + 4x
=
√
5
, to wyrażenie 4x − 3 ma wartość?
7 kwi 18:10
M:
20 mar 12:23
Luna :
16x
2
−9
=
√
5
3+4x
(4x−3)(4x+3)
=
√
5
3+4x
4x−3=
√
5
20 mar 12:35