matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometria
Baron:
Oblicz sin15 sin(α+β) = sinα * cosβ + cos α + sin β
7 kwi 18:02
Baron:
?
7 kwi 18:29
Wojteq66:
sin(45−30)
sin(α−β)= sin45*cos30 − cos45*sin30 = dasz rade dalej ?
7 kwi 18:31
Baron:
nie bardzo rozumiem
7 kwi 18:35
Wojteq66:
patrz tabelka
https://matematykaszkolna.pl/strona/397.html
, podstawiasz te wartości do tego co masz wyżej
7 kwi 18:50