matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Czy istnieje kąt alpha, dla którego..?
Angie:
Czy istnieje kąt α, dla którego: c) cosα=
√
5
5
i cos(90*−α)=
3
5
? Bardzo proszę o pomoc.
7 kwi 17:48
Angie:
* cos(90*−α)=
2
√
5
5
7 kwi 17:49