parametry
bezradny: PILNIE PROSZE O POMOC

dla jakich p nierównośc (p+1)x
2+3x−2>0 nie ma rozwiązań?
7 kwi 17:39
Ajtek: Δ "mniejsza" 0 i p+1 "mniejsze" 0
7 kwi 17:41
Bizon: Ajtek ... zastanów się nad tym (p+1)<0 ...
7 kwi 17:46
Ajtek: Należy rozpatrzyć dwa przypadki
7 kwi 17:55
Bizon: ... pomyśl ...
7 kwi 17:56
Ajtek: Wybacz, ale dzisiaj z myśleniem mi trudno. Budzę się po 12 h pracy w nocy.
7 kwi 17:57
Jack:
tez ciekaw jestem co
Bizon ma na myśli
7 kwi 17:58
Bizon:
Δ<0
Δ=9−4(p+1)(−2)
Δ=9+8p+8
| | −17 | |
Δ=17+8p Δ<0 8p<−17 p< |
| ... tyle .... i tylko tyle ...  |
| | 8 | |
7 kwi 18:03
Jack:
a co ze wsp. "a"?
7 kwi 18:04
Bizon: błąd ....sorrry
7 kwi 18:05
Ajtek: No tak, w tym przypadku tak.
0>p+1 → −1>p
A z Δ wychodzi liczba mniejsza, a to ma być część wspólna.
Moje założenie byłoby niezbędne gdyby było, np p+2

. Dobrze myślę
Bizon?
7 kwi 18:07
Bizon: ale dla (p+1)=1/2 .... a więc >0 .... spoko
7 kwi 18:07
John Johnson: p+1 ≠ 0
7 kwi 18:11
bezradny: czyli ostatecznie jaka ma byc odp?
7 kwi 18:34
Jou: Ostatecznie to nikt nie wie
7 kwi 18:38
Bizon: no przecież napisałem ci wszystko ...
7 kwi 19:00
Bizon: sam współczynnik a .... nie decudike tu o niczym. Jeśli nawet równa się 0 czego "boi się"
John Johnson ,,, to nierówność zmieni się w liniową ...
7 kwi 19:06