pomocy;)
DzIdZi: Znajdź wzór na n−ty wyraz ciągu geometrycznego(an )o ilorazie q:
a) a1 = −1, q=−1
B) a1=−3, q=1/2
c) a1=−1/4, q= 2
Pomocy
7 kwi 17:21
Bizon: ... to wstaw te wartości do wzoru na n−ty wyraz
7 kwi 17:40
DzIdZi: ale jeśli mi nie wychodzi poprawnie...

i wq końcu nie wiem:(
7 kwi 18:14
DzIdZi: POMOCY?
7 kwi 18:31
montszejszy: jak może Ci nie wychodzic kobieto ? we wzorze na n−ty wyraz wstawiasz odpowiednio do a1 wartosc
a1 czyli a) an=−1+(n−1)(−1) co za problem. ehh
8 kwi 05:29
ICSP: Jak można nie znać wzoru na n−ty wyraz ciągu geometrycznego
montszejszy
8 kwi 05:40
ICSP: a1 = −1
q = −1
Przypomnę wzór na n−ty wyraz
an = a1 * qn−1
an = −1 * (−1)n * (−1)−1 = (−1) * (−1) * (−1)n = 1 * (−1)n = (−1)n
8 kwi 05:47
ICSP: Następne analogicznie.
8 kwi 05:50