matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wymierna
daga:
Wyrażenie 5(x+2)
2
/ 6x
3
− 24x po skróceniu ma postać?
7 kwi 17:11
M:
20 mar 12:23
Luna :
5(x+2)
2
5(x+2)
2
=
=
6x
3
−24x
6x(x
2
−4)
5(x+2)
2
5(x+2)
=
=
6x(x−2)(x+2)
6x(x−2)
20 mar 12:32