matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiązaniem równania jest ?
ewa:
3x−1=2 ______ 7x+1=5
7 kwi 16:32
maciek:
10
x=
7
7 kwi 16:36
maciek:
a, myslalem ze to układ. 3x=1 |: 3
1
x=
3
−−−−−−−−−−−−−−− 7x=4 |:7
4
x=
7
7 kwi 16:37