matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
PLANIMETRIA
kejtiii:
Róznica długosci przekątnej i boku kwadratu jest równa 4. oblicz pole tego kwadratu
7 kwi 16:23
;):
a
√
2
− a = 4 a(
√
2
− 1) = 4 a = 4(
√
2
+ 1)
7 kwi 16:25
kejtiii:
dziekujee
7 kwi 16:28