figury podobne
magda 76: Prostokąt ma boki długości 7cm i 14cm. Krótszy bok drugiego prostokąta ma 14cm. Jaką długość
musi mieć dłuższy bok drugiego prostokąta, aby te prostokąty były podobne? Podaj skalę tego
podobieństwa.
7 kwi 16:00
ICSP: zakłądam ze 28 oraz k = 2
7 kwi 16:00
magda 76: a jak to obliczyłeś
7 kwi 16:02
ICSP:
drugi bok − b
| b | | 1 | |
| = k ⇔ b = 28. Dobrze Eto  Czy może skala powinna byc |
| ? |
| 14 | | 2 | |
7 kwi 16:10
magda 79: DZIĘKI
7 kwi 16:12
Nie wiem :

A ja nic nie wiem
14 mar 17:05