matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciąg
wiktoriaggg1:
zad 11 Ciąg (a
n
) jest ciągiem geometrycznym , a
1
=4, q=−2. Piąty wyraz jest równy : a) −48 b) 64 c) −64 d) 32 e) −128
7 kwi 15:30
aaaa:
c
7 kwi 21:28
mathmar:
odpowiedz b (a
n
)=a
1
*q
n−1
a
5
=a
1
*q
5−1
=4*(−2)
4
=4*16=64
7 kwi 22:56