matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równanie wielomianowe rozkładając na czynniki
gaga:
3x3−3x2+4x−4=0
7 kwi 15:29
M:
20 mar 12:35
ona:
3x
3
−3x
2
+4x−4=0 D=R 3x
2
(x−1)+4(x−1)=0 (3x
2
+4)(x−1)=0 Δ<0 x
1
=1
20 mar 12:37