matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomoc
yogi:
z posrod cyfr 12345 wybieramy dwie. Oblicz prawdopodobienstwo ze dokladnhe jedna bedzie parzysta blagam
7 kwi 15:14
yogi:
7 kwi 15:18
;):
5
2
|Ω| =
= 10
|A| = 2 + 2 = 4
2
P(A) =
5
7 kwi 15:18