matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciąg (a_n) jest ciągiem
wiktoriaggg1:
Ciąg (a
n
) jest ciągiem arytmerycznym , a
1
5
=47 , S
1
5
=390 .Wówczas: a) a
n
=2n+17 b) a
n
=4n−13 c) a
n
=92−3n d) a
n
=3n+2 e) a
n
=5n+1
7 kwi 15:11