Współrzędne punktu wspólnego
Aggro: Witam, mam problem z zadaniem:
Oblicz współrzędne punktu współnego prostych o równaniach: y=0,75x+21 i y=−0,4x−2
Z góry dziękuje za pomoc...
7 kwi 15:11
Aggro: | | 3 | |
nie wiem czy to istotne ale w zadaniu jednak jest y= |
| x+21 |
| | 4 | |
7 kwi 15:24
7 kwi 15:26
Dawid: a całość rozwiązania można prosić ?
7 kwi 15:33
Janek: ja tez bym prosił
7 kwi 15:40
Aggro: niestety Twoja podpowiedź nie daje mi za wiele... jeśli mogę prosić o bardziej szczegółowe
rozwiazanie tog zadania..
7 kwi 15:42
Eta:
Echhhh
15x +420= −8x−40
23x=−460 => x= −20
| | 3 | |
to: y= |
| *(−20)+21= −15+21 = 6
|
| | 4 | |
x= −20 i y= 6 , P(−20, 6)
7 kwi 15:48
Aggro: Dziekuje!
7 kwi 15:59
Eta:
7 kwi 16:00