matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciąg (a_n)
wiktoriaggg1:
Ciąg (a
n
) jest ciągiem arytmerycznym , a
1
0
=28, r=7.Pierwszy wyraz ciągu jest równy : a) −52 b) −40 c) 33 d) 24 e) −35
7 kwi 14:59
Eta:
a
1
= a
10
− 9*r=....... odp: e)
7 kwi 15:04