matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Usuwanie niewymierności:
Bartek:
Usuwanie niewymierności: {1+
√
3
}kreska ułamkowa{1−
√
3
}
7 kwi 14:50
dziuba:
1+
√
3
(1+
√
3
)
2
(1+
√
3
)
2
(1+
√
3
)
2
=
=
=
1−
√
3
(1−
√
3
)(1+
√
3
)
1−3
−2
7 kwi 15:04
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1635.html
7 kwi 15:09