matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągiem
wiktoriaggg1:
ciągiem arytmetycznym jest ciąg o wyrazie ogólnym a) a
n
=5−n b)a
n
=n
3
+1 c) a
n
=5
n
d) a
n
=n+n
2
e) a
n
=1−2
n
7 kwi 14:43
dziuba:
a)
7 kwi 14:46