matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jak to obliczyć?
invisible:
Jak to obliczyć |5−7|−|−3+4| ja to liczyłam ale wychodziła mi zła odpowiedź a ma wyjśc z tego 1
Pomóżcie.
7 kwi 14:27
;):
2 −1 = 1 może tak?
7 kwi 14:28
invisible:
ale 5−7=−2 a nie 2
7 kwi 14:35
;):
|−a| = a
7 kwi 14:56
invisible:
dzięki
8 kwi 08:59
ukasz:
heheheh
Dobry przykład
8 kwi 09:59
invisible:
ale ja jestem tłuman z matmy i niestety tego nie wiedziałam a matura tuż tuż
8 kwi 10:03